Pocherat ägg med ärter och kantareller

Pocherat ägg med ärter och kantareller

30 min Förrätt
Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pocherat-agg-med-artor-och-kantareller/

Gör så här

  • Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene. Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt.
  • Häll ättikan i 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel.
  • Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av.
  • Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kantareller
200 g
100 g
Frysta gröna ärter
1 dl
Krondill
20 g
Vatten
1 liter
Ättiksprit 12%
2 msk
Salt
½ tsk
Ägg
4