Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

20 min Huvudrätt
Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantarellsoppa/

Gör så här

  • Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
  • Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
  • Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
  • Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

210 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Färska kantareller
1 liter
Gul lök
1
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
7 dl
Kantarellfond
1½ msk
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm