Svampsoppa

Svampsoppa

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.
Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (122 st)

Mitt betyg:

Svampsoppa

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter blandsvamp
  • Arla® Svenskt Smör
  • 4 mjöliga potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 5 dl Arla® mjölk
  • 2½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vitt vin eller pressad citron
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, vin och gräslök.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 17 g
Skriv ut