Svampsoppa

Svampsoppa

Huvudrätt
Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ åt sidan.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
  • Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Vispa eller mixa sönder lök och potatis. Tillsätt svamp, mjölk och grädde. Låt koka några min. Smaksätt med salt, vin och gräslök.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Blandsvamp
1 liter
Mjöliga potatisar
4
Gul lök
1
Vatten
3 dl
Vitpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
2½ dl
Salt
½ tsk
Vitt vin eller pressad citron
2 msk
Hackad färsk gräslök
1 dl