Pizza bianca med syrad grädde, kapris och lagrad ost

Pizza bianca med syrad grädde, kapris och lagrad ost

20 min Huvudrätt
Med färdig pizzadeg blir middagen klar på ett kick. Här är en lite mer vuxen variant med tunt skivad potatis, smakrik ost och kapris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-syrad-gradde-kapris-och-lagrad-ost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på syrad grädde. Skala och skiva lök och potatis tunt.
  • Lägg potatisen och hälften av löken på pizzan. Salta och peppra. Lägg på kapris och solroskärnor. Toppa med riven ost.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills osten fått fin färg.
  • Hacka persiljan. Blanda resten av löken med persilja, citronsaft, citronskal och olivolja. Lägg blandningen på den nygräddade pizzan.
Klart!
Energi:

960 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 104 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Pizzadeg
1
1 dl
Rödlök
1
Potatis
150 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Kapris
2 msk
Solroskärnor
2 msk
75 g
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Färsk persilja
1 knippe
Olivolja
2 tsk