Minipizza bianco

Minipizza bianco

30 min Buffé Mellanmål
Snabbfixad och krämig minipizza med vitmögelsost och rosépeppar. Passar utmärkt på buffén, som mellanmål eller till fredagsmyset. Enkelt recept på minipizzor som du gör till både vardag och fest. Bianco betyder vit, det vill säga en pizza utan tomatsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minipizza-bianco-med-rosepeppar-och-citron/

Gör så här

  • Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Värm ugnen till 250° .
  • Skala och skiva potatisen riktigt tunt, helst med en mandolin. Skär osten i tunna skivor. Dela pizzadegen i 8 delar. Kavla ut till tunna pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper.
  • Bred crème fraiche tunt på pizzorna och lägg på potatis och ost. Strö över rosmarinblad och flingsalt. Dra över bakplåtspappret med minipizzorna till den varma plåten i ugnen och grädda i 10–12 min.
  • Riv över citronskal och toppa med färsk rosmarin och rosépeppar vid servering.
Klart!
Energi:

256 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 13 g

Ingredienser

150 g
1 dl
Potatis
1
Pizzadeg à 400 g
1
Färsk rosmarin
2 kvistar
Flingsalt
Till servering:
Citron, finrivet skal
1
Färsk rosmarin
Rosépeppar