Päronchutney

Päronchutney

60+ min Buffé
Päronchutney med väl avvägd kryddning av ingefära och kryddnejlika. Russin och valnötter bidrar till en härlig konsistens.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronchutney/

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull. Låt sjuda på svag värme utan lock, ca 1 ½ tim tills det tjocknat.
  • Vänd ner nötterna och smaka av med salt. Låt kallna.
Klart!
Energi:

1095 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 218 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Mjuka päron
3
Gul lök
1
Citron, rivet skal och saft
½
Apelsin, rivet skal och saft
½
Strösocker
1 dl
Ljusa russin
1½ dl
Äppelcidervinäger
½ dl
Malen kryddnejlika
1 krm
Malen ingefära
1 krm
Grovt hackade valnötter
½ dl