Oxfiléspett i sås

Oxfiléspett i sås

30 min Buffé Huvudrätt
Lyxiga spett att servera på buffébordet! Enkla och kan till stor del förberedas dagen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oxfilespett-i-sas/

Gör så här

  • Skär köttet i skivor och sedan i halvor. Salta och peppra. Bryn dem runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt dem kallna.
  • Rör ihop glazen. Trä upp köttet på spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen.
  • Blanda crème fraiche, senap, dragon, honung, salt och peppar.
  • Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Värm köttet i övre delen av ugnen ca 5 min. Värm såsen under omrörning.
  • Häll såsen i koppar eller glas och ställ ett spett i varje.
Klart!

Ingredienser

Oxfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Glaze:
2 msk
Finhackad färsk persilja
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Sås:
2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm