Tagliata

Tagliata

45 min Huvudrätt
Tagliata är en riktig festrätt! Lätt hastrad oxfile rullas i färska örter för att sedan skäras i riktigt tunna skivor. De beska italienska salladerna som endive och radicchio passar utmärk till denna rätt. I Italien kombinerar man gärna beskan med någon form av mögelost. Det blir en ljuvlig smakkombination!
Johanna  Westman
Johanna Westman
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tagliata/

Gör så här

  • Ta fram köttet så det är rumstempererat. Torka av med hushållspapper.
  • Grovhacka örterna. Lägg på en tallrik och blanda med flingsalt och chili flakes. Rulla köttet i örtblandningen.
  • Ostkräm: Smula osten och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Hetta upp en grillpanna med olivolja. Halstra oxfilén runtom tills den får fin färg men fortfarande har en rå kärna. Låt vila 10–15 min innan det skärs upp i tunna skivor.
  • Halvera endiverna. Grilla dem hastigt i grillpannan.
  • Lägg upp köttet på ett fat. Ringla över olivolja och garnera med rucola, endiverna och pinjenötter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
  • Servera tagliata med ostkrämen och citronhalvor.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Oxfilé
600 g
Färsk rosmarin
1 kruka
Färsk timjan
½ kruka
Flingsalt
2 msk
Chili flakes
1 tsk
25 g
Vitlöksklyftor
2
Kallpressad olivolja, till halstring
2 msk
Ostkräm:
140 g
2 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Röda endiver
3
Extra virgin olivolja
2 msk
Grovhackad rucola
110 g
Rostade pinjenötter
70 g
Citron
1