Ostgratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

30 min Huvudrätt
En klassiker som står sig. Koka blomkålen lätt så att tuggmotståndet är kvar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostgratinerad-blomkal/

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°.
  • Ansa och koka blomkålshuvudet knappt mjukt 6-8 min. Stek baconet knaprigt.
  • Lägg blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Häll över såsen och peppra. Strö över ost och fördela bacon runt blomkålen.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över persilja. Servera blomkålen med nykokt potatis.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Blomkål, ca 700 g
1 huvud
Tärnat bacon
140 g
Kelda® pastasås mild ost
4 dl
Svartpeppar
2 krm
2½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Potatis
750 g