Örtgriljering till påskskinka

Örtgriljering till påskskinka

30 min
En härligt örtig griljering som passar oavsett om du vill ha din påskskinka kokt eller ugnsbakad. Det går utmärkt att byta ut skinkan till kassler.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ortgriljering-till-paskskinka/

Gör så här

  • Blanda eller mixa samman örter, senap, äggula och honung.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta bort ev svål på skinkan eller nät på kasslern. Bred ut griljeringen på köttet och strö över ströbrödet.
  • Griljera i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Räcker till ca 1 kg kokt eller ugnsbakad rimmad skinka eller 1 kg kassler.
Klart!

Ingredienser

Hackade färska blandade örter, t ex mejram och oregano
1 dl
Grov söt senap
3 msk
Äggula
1
Honung
1 msk
Ströbröd
1½ msk