Mörk tryffel

Mörk tryffel

60+ min Efterrätt
Suverän tryffel på mörk choklad som smaksätts med en god likör eller konjak. I detta recept använder vi både vispgrädde och kvarg. Gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mork-tryffel/

Gör så här

  • Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och konjak eller likör.
  • Låt stelna något i kylen 1-2 timmar.
  • Forma den till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked.
  • Sikta kakao över tryfflarna. Lägg dem gärna i pappersformar för småbröd.
  • Låt stelna och förvara i kyl.
Klart!

Konjak kan bytas ut mot samma mängd likör. Den som vill ha lite barnsligare smak byter ut 100 g av chokladen mot mjölkchoklad och siktar florsocker över istället för kakao.

Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad minst 50 % kakaohalt
300 g
1 dl
Konjak eller likör
2 msk
Kakao
2 msk