Grillad entrecote med medelhavssmör
Betyg  (60 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Grillad entrecote med medelhavssmör

Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.

Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g entrecôte
  • 8 kokta potatis
  • 4 tomater
  • 2 hela vitlök
  • 1 fänkål
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Medelhavssmör:

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 pkt saffran
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk timjan
  • 12 tsk flingsalt

Gör så här:

Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja och krydda med salt och peppar. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt. Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt. Grilla samtidigt potatis och grönsaker över glöden. Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Källa:

Näringsvärden, per port exklusive potatis och sallad

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 24 g