Minestrone

Minestrone

25 min Huvudrätt
En musigt och mättande minestronesoppa är underbart att bjuda på. Du kan i stort sett använda dig av de grönsakerna du gillar allra bäst, som är i säsong. Det är oerhört gott att röra ner lite smakrik pesto precis innan soppan ska serveras. Njut den gärna med gott surdegsbröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minestrone/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten, skär morot och selleri i cm-stora bitar.
  • Fräs allt i smör i en kastrull tills löken mjuknat. Fräs med tomatpurén någon minut. Tillsätt vatten, tomater och buljongtärningar. Koka ca 10 min med lock.
  • Häll av och skölj bönorna. Ansa svartkålen. Vänd ner bönor och kål i soppan. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  • Rosta fänkålsfröna lätt i en torr stekpanna. Toppa soppan med pesto och rostade fänkålsfrön vid servering.
Klart!

Det är enkelt och väldigt gott att göra sin egna pesto. Se recept på arla.se.

Energi:

214 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Morot
250 g
Blekselleri
4 stjälkar
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
7 dl
Konserverade körsbärstomater
400 g
Grönsaksbuljong
3 tärningar
Vita bönor, gärna cannelinibönor
1 förp
Svartkål, grönkål eller mangold
100 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
Hela fänkålsfrön
1 msk
Pesto
4 msk