Mellanmålsmuffins med banan och kokos

Mellanmålsmuffins med banan och kokos

40 min Mellanmål
Mellamålsmuffins är perfekt att äta som återhämtning efter träning tillsammans med två glas mjölk. De är enkla att baka och frysa för att sedan tas fram lagom till träning eller utflykt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mellanmalsmuffins-med-banan-och-kokos/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förbered fyllningen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, cottage cheese och smör. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner fyllningen.
  • Klicka ut smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna.
  • Går utmärkt att frysa och enkelt ta med som mellanmål eller återhämtning efter träning.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Ägg
2
2 dl
1½ dl
50 g
Vetemjöl special med fullkorn
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Fyllning:
Mosade bananer
2
Kokosflingor
½ dl