Marockansk smörgåstårta

Marockansk smörgåstårta

45 min Buffé
Annorlunda, fräscha och spännande smaker av kyckling och hummus som möts i en vacker smörgåstårta. Harissa ger lite sting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marockansk-smorgastarta/

Gör så här

  • Riv skalet och pressa saften ur citronen.
  • Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahini. Rör ner olja och yoghurt.
  • Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Blanda med övriga ingredienser till kycklingfyllningen.
  • Vispa crème fraiche fast och blanda med citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg 2 bröd i bredd på en bricka eller ett fat. Bred på hälften av kycklingfyllningen. Fortsätt med bröd, hummus, bröd, kycklingfyllning.
  • Avsluta med bröd och bred på crème fraicheblandningen. Garnera med rucola, mynta, oliver och citron.
Klart!

Vill du baka brödet själv? Prova vårt goda Bröd till smörgåstårta

Energi:

990 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 91 g
Fett: 55 g

Ingredienser

Landgångsbröd
8
Citron
½
Hummusröra:
Kikärter
3 dl
Hackad vitlöksklyfta
1
Tahini
1 msk
Olivolja
2 msk
1½ dl
Kycklingfyllning:
Grillad kyckling
1
2½ dl
Harissa
1 msk
Fintärnad saltgurka
2 dl
Garnering:
4 dl
Hackad vitlöksklyfta
1
Rucola
Färsk mynta
Citron
1