Marmorerad tryffel med tranbär och nötter

Marmorerad tryffel med tranbär och nötter

30 min
Snabb, enkel och vackert spräcklig choklad toppad med knapriga nötter och frön.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marmorerad-tryffel-med-tranbar-och-notter/

Gör så här

  • Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm.
  • Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Smält den i mikro eller över vattenbad.
  • Koka upp grädde och glykos. Häll grädden över den mörka chokladen och rör slät.
  • Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Smält den i mikro eller över vattenbad.
  • Häll den mörka chokladen i formen och därefter den vita. Marmorera med en gaffel och strö över tranbär, nötter och frön.
  • Låt stelna i kyl och skär sedan upp i bitar.
Klart!
Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Mörk choklad
150 g
Vit choklad
50 g
½ dl
Glykossirap
½ msk
Torkade tranbär
2 msk
Grovhackade blandade nötter, t ex valnötter, jordnötter eller pecanötter
½ dl
Blandade frön, t ex pumpakärnor och hampafrön
3 msk