Lyxiga ägghalvor med löjrom, smetana och räkor

Lyxiga ägghalvor med löjrom, smetana och räkor

15 min Buffé Förrätt
Dessa festliga ägghalvor toppade med löjrom, räkor och smetana är en given succé på årets alla högtider.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lyxiga-agghalvor-med-lojrom-smetana-och-rakor/

Gör så här

  • Skiva löken tunt. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal , pressad saft och salt.
  • Halvera äggen och toppa med smetana, räkor, löjrom och lök. Garnera med dill och krasse.
Klart!
Energi:

70 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 5 g

Ingredienser

½ dl
Liten rödlök
1
Citron
1
Flingsalt
Skalade räkor
100 g
Löjrom
80 g
Färsk dill
1 kvist
Smörgåskrasse
Hårdkokta ägg
6