Linsgryta med yoghurt

Linsgryta med yoghurt

1 tim Huvudrätt
Denna rätt är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Gjord på linser och kryddad med färska örter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/linsgryta-med-yoghurt/

Gör så här

  • Koka ärterna i buljong 30 min. Tillsätt linser och ris och koka 15 min.
  • Rör ner örter, purjolök och gurkmeja, koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Smält smöret och blanda med torkad mynta.
  • Ringla det över grytan och servera med yoghurt.
Klart!

Servera linsgrytan som tillbehör till kött eller fisk eller som vegetarisk rätt med en klick mezeyoghurt.

Energi:

390 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Gul skalad sugarsnaps
1 dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Gröna linser
1 dl
Torkade röda linser
1 dl
Ris
1 dl
Hackad färsk persilja
1 dl
Hackad färsk koriander
1 dl
Hackad purjolök
1 dl
Malen gurkmeja
½ tsk
Salt och peppar
2 msk
Torkad mynta
1 msk
2 dl