Lamm med limeaioli

Lamm med limeaioli

30 min Buffé Huvudrätt
Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lamm-med-limeaioli/

Gör så här

  • Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min.
  • Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt.
  • Servera med sallad och bröd.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Lammytterfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Limeaioli:
Äggula
1
Dijonsenap
½ tsk
Honung
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Lime
rivet skal och saft av ½
Hackade färska blandade örter
½ dl
Flingsalt
1 tsk