Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lamm med limeaioli
Lamm med limeaioli
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Ljuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.
Andra liknande recept
60+ min
Shepherd’s Pie
(75)
Budget
60+ min
Pide - turkisk pirog
(8)
45 min
Cevapcici
(29)
45 min
Lammfärsbiffar
(20)
50 min
Shawarma
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min.
Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt.
Servera med sallad och bröd.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
275 kcal
Protein:
31 g
Kolhydrater:
1 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Lammytterfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Limeaioli:
Äggula
1
Dijonsenap
½ tsk
Honung
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Lime
rivet skal och saft av ½
Hackade färska blandade örter
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Andra liknande recept
60+ min
Shepherd’s Pie
(75)
Budget
60+ min
Pide - turkisk pirog
(8)
45 min
Cevapcici
(29)
45 min
Lammfärsbiffar
(20)
50 min
Shawarma
(8)
60+ min
Lammstek med varmt örtsmör
(38)
Nytt
60+ min
Pljeskavica
(5)
60+ min
Vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng och rödvinskokt rödlök
(107)
45 min
Koftas
(124)
60+ min
Lammstek i ugn
(503)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum