Pide - turkisk pirog

Pide - turkisk pirog

60+ min Buffé Förrätt Mellanmål Frukost
Smakrika piroger fyllda med lammfärs och toppade med vitost, granatäpple och färsk mynta. Dessa piroger är ett strålande inslag på buffén, till picknicken eller varför inte som ett nytt frukostalternativ på helgen. Vansinnigt gott att servera med starkt kaffe!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pide---turkisk-pirog/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Fräs lammfärsen olja tills den fått fin färg. Smaksätt med paprikapulver, rosmarin, salt och svartpeppar.
  • Dela pizzadegen i 4 rektangulära bitar. Bred crème fraiche på botten. Toppa med lammfärsen. Vik ihop pizzadegen så det blir som öppna båtar.
  • Pensla kanterna med smält smör. Strö sesamfrön på pizzadegen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  • Toppa pirogerna med smulad vitost, granatäppelkärnor och myntablad.
Klart!
Energi:

825 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Pizzadeg, ca 550 g
1
Fyllning:
Lammfärs
400 g
Olja, till stekning
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt och svartpeppar
2 dl
50 g
Sesamfrön
2 msk
150 g
Granatäpple
1
Färsk mynta