Köttgryta med rosmarin och sardeller

Köttgryta med rosmarin och sardeller

60+ min Huvudrätt
Denna köttgryta är riktigt smakrik och saftig. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottgryta-med-rosmarin-och-sardeller/

Gör så här

  • Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Bryn all lök i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  • Bryn köttet i omgångar i resterande smör. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré och rosmarin. Blanda väl. Häll på vatten, soja och smulad buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  • Finhacka sardellerna. Rör ner grädde och sardeller i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med potatisgnocchi eller rostade rotfrukter.
Klart!
Energi:

418 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Grytbitar av nötkött
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
3 msk
Tomatpuré
3 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Sardellfiléer
6
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Salt och peppar
1
Färsk persilja
1 knippe
Till servering:
Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter