Karréspett med chilicoleslaw

Karréspett med chilicoleslaw

1 tim Huvudrätt
Karréspett med söt och pepprig smak serverade med en krämig coleslaw på rödkål som får god smak och hetta från chili och ingefära.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karrespett-med-chilicoleslaw/

Gör så här

  • Börja med coleslawn. Finstrimla rödkålen. Blanda med salt och låt dra ca 10 min.
  • Krama ur vätskan och blanda med crème fraiche, chilisås och ingefära. Låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Lägg dem i bunken och rör om.
  • Trä upp köttet på grillspett eller blötlagda träspett och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grilla i övre delen av ugnen ca 15 min.
  • Servera med chilicoleslaw och bröd.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
600 g
Marinad
3 msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili peppar
½ tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Lime
rivet skal av 1
Flytande honung
2 msk
Chilicoleslaw
Rödkål
250 g
Salt
2 krm
2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Portionsbröd, t ex ciabatta
4