Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Kalvfärsbiffar med rostade rödbetor

Kalvfärsbiffar med vitlök och tärnad, salt vitost får smak från medelhavets kök. Vår goda potatispuré till kalvfärsbiffarna är en riktig höjdare.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Potatispuré:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och rör eller vispa till ett luftigt mos. Blanda färs, salt, peppar, ost, ägg, vitlök och persilja. Forma till biffar och stek dem i smör-&rapsolja 2-3 min på varje sida. Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.

Tips:

Kalvfärsen kan även bytas ut mot lammfärs.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 43 g
Skriv ut