Kalljästa frukostbullar med kefir och pumpafrön

Kalljästa frukostbullar med kefir och pumpafrön

60+ min Frukost
Kalljästa frukostfrallor gör din helgfrukkost extra lyxig. Njut den men lagrad ost och din favoritmarmelad. Rör ihop degen på kvällen och njut av nybakat bröd till frukost. Kefir ger god syrlighet till brödet och pumpafröna bidrar med lite extra tuggmotstånd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalljasta-frukostbullar-med-kefir-och-pumpafron/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Tillsätt kefir och rör tills jästen löst upp sig.
  • Tillsätt vatten, mjöl, salt och pumpakärnor. Knåda degen 5 min i maskin. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten.
  • Värm ugnen till 250°.
  • Häll ut degen på mjölat bakbord och forma till 12 bollar.
  • Lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över pumpakärnor. Täck med bakduk och jäs 20 min.
  • Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Klart!

Om du inte vill jäsa bullarna över natten värmer du på kefir och vatten till 37°. Låt jäsa 1 timme och föl receptet i övrigt. Går även bra att baka ut som limpa. Lägg i en smord brödform. Grädda i 225° ca 30 min.

Ingredienser

Arla® Kefir naturell
2½ dl
Jäst
25 g
Vatten
2½ dl
Rågsikt
10 dl
Flingsalt
1 tsk
Pumpakärnor
1 dl
Pumpakärnor, till garnering