Jordgubbstårta
Efterrätt
•
Jordgubbstårta är en svensk sommarklassiker som passar till alla festliga tillfällen! Söta jordgubbar och fluffig grädde sätter sommarens smaker i blom.
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Potatismjöl
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Fyllning och garnering:
|
Jordgubbar
|
1½ liter |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
| 5 dl |
Gör så här
Tårtbotten:
Fyllning och garnering:
Markera receptet som tillagat
Toppa gärna med krossad turkisk peppar efter egen smak.
Näringsvärden, per bit
Energi:
319 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 4,8 % | 3,8 g |
| Fett: | 51,6 % | 18,6 g |
| Kolhydrater: | 43,6 % | 34,2 g |