Laktosfri cheesecake med yoghurt

Laktosfri cheesecake med yoghurt

60+ min Efterrätt
Imponera på din vänner med denna vackra och otroligt goda cheesecake. Den blir allra bäst av att tillagas dagen innan den ska avnjutas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laktosfri-cheesecake-med-yoghurt/

Gör så här

Botten:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Smält smöret. Mixa kex och mandel till smulor. Rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning:
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  • Vispa ihop crème fraiche, yoghurt, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
  • Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en liten kastrull.
  • Ta 2 msk av fyllningen och blanda med gelatinet. Rör noggrant och snabbt tills det har blandats väl. Rör ner resternade smet under ständig vispning.
  • Plasta in kanterna på springformen och häll smeten över kakbottnen. Ställ kallt 3 tim, gärna över natten.
Jordgubbslock:
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  • Koka upp jordgubbar, vatten och pressad citronsaft i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 min. Mosa jordbubbarna med en visp.
  • Sila jordgubbsblandningen i en ren kastrull. Tillsätt socker och sjud tills det löst upp sig. Rör ner gelatinet och ta kastrullen från värmen.
  • Låt svalna i rumstemperatur och häll sedan blandningen över den kalla kakan.
  • Låt stelna, ca 30 min i kyl.
Klart!

Ingredienser

Botten:
75 g
Digestivekex
12
Mandelspån
2 dl
Fyllning:
Gelatinblad
4
Arla Köket® laktosfri crème fraiche
4 dl
2½ dl
Florsocker
2 dl
Vaniljpulver
1 tsk
Jordgubbslock:
Gelatinblad
2
Frysta jordgubbar
175 g
Vatten
1 dl
Citron
1
Strösocker
1 dl