Jordgubbsgratäng med punsch

Jordgubbsgratäng med punsch

Jordgubbar smaksätts med vanilj, får ett havretäcke med vit choklad, gräddas och serveras med en syrlig kräm smaksatt med punsch. Godare än såhär blir det inte! Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Jordgubbsgratäng med punsch

Jordgubbar smaksätts med vanilj, får ett havretäcke med vit choklad, gräddas och serveras med en syrlig kräm smaksatt med punsch. Godare än såhär blir det inte! Receptet är skapat av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ vaniljstång
  • 1 msk rårörsocker

Smuldeg:

Punschkräm:

  • jordgubbar
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här:

Dela jordgubbarna i kvartar, spar 4 jordgubbar till garnering. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda jordgubbar, fröna från vaniljstången och råsockret. Fördela i en rund pajform, ca 20 cm i diameter.

Sätt ugnen på 250°. Blanda alla ingredienser till smuldegen. Fördela över jordgubbarna. Baka i mitten av ugnen ca 10 min.

Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa crème fraiche, florsocker, fröna från vaniljstången och punsch tills det är fluffigt. Servera jordgubbsgratängen med en klick punchkräm. Skiva resten av jordgubbarna över gratängen. Pudra ev över florsocker och garnera ev med citronmelissblad.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2370 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 229 g
  • Fett: 148 g
Skriv ut