Jordgubbsbakelse

Jordgubbsbakelse

30 min Efterrätt
En utsökt liten bakelse för stora som små jordgubbsälskare. Bakelsen är fylld med underbar kokosgrädde och fräscha jordgubbar. Om kokosen rostas så smakar den mer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbsbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  • Skär smördegen i fyrkanter, ca 8x8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
  • Skär av toppen på smördegen och använd som lock.
  • Rosta kokosen i torr varm stekpanna ca 2 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden. Blanda kokos, grädde och florsocker. Skiva jordgubbarna.
  • Hit kan rätten förberedas.
  • Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar.
  • Lägg på locken och pudra över florsocker.
Klart!

Ingredienser

Plattor av smördegar
2
Ägg till pensling
1
Fyllning:
Kokosflingor
1 dl
2 dl
Jordgubbar
½ liter
Florsocker
1 msk
Florsocker till garnering