Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (15 st)

Mitt betyg:

Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • ½ liter jordgubbar
  • 1½ dl hackad färsk basilika
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Tips:

Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 34 g
Skriv ut