Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis med jordgubbar och basilika

50 min Buffé Efterrätt
Clafoutis är en klassisk fransk dessert som påminner om en lyxig ugnspannkaka. Annorlunda och gott med söta jordgubbar och frisk basilika i smeten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/clafoutis-med-jordgubbar-och-basilika/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Halvera jordgubbarna och blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret.
  • Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt. Vispa i mjöl och grädde.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form. Lägg i jordgubbarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!

Prova gärna med citron-, kanel- eller lakritsbasilika.

Energi:

485 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Jordgubbar
½ liter
Hackad färsk basilika
1½ dl
Lime
rivet skal av 1
Strösocker
1 dl
Ägg
3
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl
½ dl
2½ dl