Överbakad hummersoppa

Överbakad hummersoppa

30 min Förrätt
Lyxig hummersoppa blir lätt en festlig överraskning under frasigt tak. Här bjuder vi på hummersoppa i ett recept som räcker till 8 portioner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/overbakad-hummersoppa/

Gör så här

  • Tina och rensa humrarna. Dela köttet i bitar. Strimla fänkålen fint och hacka tomaterna.
  • Ta ut 8 runda plattor i smördegen som är 1 cm större än ett ugnssäkert glas, typ duralexglas.
  • Blanda hummer, fänkål och tomat i glasen. Häll på soppa och konjak. Lägg i en klick crème fraiche.
  • Lägg smördegsplattorna på varje glas och tryck till kanten. Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla degen med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Klart!
Energi:

311 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Frysta humrar
2
Fänkål
1
Tomater
2
Kyld smördeg
275 g
1 liter
Konjak
2 msk
2 dl
Uppvispat ägg
1