Hash browns

Hash browns

45 min Frukost
Hash browns är väldigt lika våra rårakor, det är bara storleken som skiljer dem åt. I Storbritannien och USA serveras de ofta till frukost. För att det ska bli en hash brown ska de stekas som en liten plätt, gärna i en plättlagg. Finhackad lök och hackad persilja kan blandas ner i smeten för extra smakrika hash browns.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hash-browns/

Gör så här

  • Tvätta och riv potatisen grovt. Lägg den rivna potatisen i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan.
  • Lägg potatisen i en skål och blanda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Hetta upp rikligt med smör-&rapsoljasmör i en plättlagg eller stekpanna. Stek plättarna krispiga, ca 3 min per sida.
  • Servera nystekta hash browns med t ex stekt ägg och bacon.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Potatis
800 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
ca 3 msk
Till servering:
Ägg
4
Bacon
120 g