Gryta med rödbetor och gula ärter

Gryta med rödbetor och gula ärter

1 tim Huvudrätt
Den goda kombinationen rödbetor och fetaost i en vegetarisk gryta med gula ärter. Blötlagda, kokta ärter går utmärkt att frysa in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gryta-med-rodbetor-och-gula-arter/

Gör så här

  • Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och klyfta rödbetorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  • Skala och klyfta löken. Dela svampen.
  • Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Krydda med salt och rosmarin.
  • Tillsätt grädde, mjölk och ärter. Låt det koka några minuter.
  • Häll av rödbetorna och rör ner dem i grytan.
  • Smula över ost och strö över svartpeppar och ev rosmarin.
  • Servera med bröd och hel, inlagd gurka.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Torkade gula ärter, 4 dl kokta
1½ dl
Rödbetor
500 g
Gula lökar
2
Champinjoner
200 g
2 msk
Salt
½ tsk
Hackad färsk rosmarin
1 msk
1 dl
1 dl
150 g
Svartpeppar
1 krm