Grön shakshuka
Nytt

Grön shakshuka

30 min Frukost Lunch
Shakshuka kan tillagas på en rad olika sätt. Det mest klassiska är att laga en het tomatsås som äggen pocheras i. Denna shakshuka är istället tillagad med svartkål, zucchini och purjolök. Rätten toppas sedan med jalapeño, smulad vitost, avokado, koriander, sesamfrön och sval gräddfil. En underbar rätt till både frukost och lunch!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gron-shakshuka/

Gör så här

  • Ansa och skiva purjolök. Skala och skiva och vitlök. Skär zucchini i bitar. Repa kålen från de grova stammarna.
  • Hetta upp smör-och rapsolja i en traktörpanna. Stek alla grönsaker på medelvärme ca 7 min. Krydda och häll på vatten.
  • Gör 4 gropar bland grönsakerna och käck ner äggen. Låt sjuda 5-6 min under lock. Äggvitan ska vara fast och gulan ska gärna vara lite lös.
  • Gröp ur och skiva avokado. Skiva jalapeño. Grovhacka koriander, både stjälkar och blad.
  • Toppa shakshuka med avokado, jalapeño, sesamfrön, smulad vitost, gräddfil och koriander. Pressa över lime.
  • Servera gärna shakshuka med pitabröd!
Klart!

Ingredienser

Purjolök
1
Vitlöksklyftor
3
Zucchini
1
Svartkål
200 g
2 msk
Malen spiskummin
1 msk
Malen koriander
1 tsk
Vatten
2 dl
Salt
1 tsk
Ägg
4
Färsk koriander
1 kruka
1 förp
Avokado
1
Färsk grön jalapeño
1
Lime
1
3 dl
Rostade sesamfrön
2 msk