Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

60+ min Efterrätt
Mjuk kaka med torkad frukt och kanel. Den blötlagda frukten gör kakan extra smakrik och fuktig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frukt--och-notkaka-med-citronglasyr/

Gör så här

  • Mixa hasselnötterna grovt. Finhacka frukten. Blötlägg nötter och frukt i konjak, minst 1 tim.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form ca 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Tillsätt mjölblandningen, gräddfilen och frukt- och nötblandningen i smeten.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
  • Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred frostingen på den kalla kakan.
Klart!
Energi:

4095 kcal

Protein: 71 g
Kolhydrater: 391 g
Fett: 244 g

Ingredienser

Hasselnötter
2 dl
Torkad frukt, tex aprikoser, äpplen och plommon
150 g
Konjak
1 dl
100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
1½ msk
1 dl
Frosting:
150 g
Malen kanel
1 tsk
2 msk
Florsocker
½ dl