Fromage med hallonsås

Fromage med hallonsås

60+ min Efterrätt
Hallonsåsen har fått spännande smak av mynta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fromage-med-hallonsas/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.
  • Blanda kvarg, mini fraiche och valnötter.
  • Ta upp gelatinet ur vattnet. Låt det smälta tillsammans med citronsaften på svag värme i en kastrull.
  • Låt svalna något och rör sedan ner det i kvargblandningen.
  • Häll upp i 4 små, vattensköljda glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen ca 2 tim.
  • Doppa formarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp på assietter.
  • Mixa ingredienserna till såsen. Servera fromagen med såsen.
Klart!
Energi:

215 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Gelatinblad
4
250 g
2 dl
Valnötter
4
Citron
pressad saft av ½
Hallonsås:
Hallon
2 dl
Färsk mynta
1 kvist
Strösocker
2 msk