Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Frasig pankopanerad ansjovis med krämig bearnaise, pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt med fullträff.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Frasig pankopanerad ansjovis med krämig bearnaise, pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt med fullträff.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

förrättsportioner

Antal portioner

Friterad ansjovis

Vid servering

Gör så här:

Häll spadet av ansjovisen och lägg på hushållspapper. Vispa upp ägget. Vänd ansjovis först i mjölet därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Klicka ner smöret i en kastrull och värm till 140°. Lägg ner ansjovis i smöret och fritera under försiktig omrörning tills de är gyllenbruna. Lyft upp och lägg på hushållspapper.

Pressa 2 citroner, häll saften i en bunke och kläck försiktigt ner äggen. Låt stå och dra ca 10 min. Koka upp saltat vatten i en vid kastrull. Häll försiktigt ner äggen och citronsaften och sjud ca 4 min. Skär den sista citronen i klyftor. Koka sparrisen i saltat vatten ca 2 min. Lägg sparrisen i en form och ringla över smör- & rapsolja. Toppa med de pocherade äggen, ansjovisen och citronklyftor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut