Fisktacos

Fisktacos

40 min Huvudrätt
Fisktacos är riktigt krispigt och smakrikt. Vad sägs om frisk mangosalsa, het och syrlig pico de gallo och len avokadokräm? Fisken dubbelpanerar vi så den blir riktigt krispig och smakrik. Fyll varma tortillabröd med alla dessa godsaker och njut av en underbar fisktaco!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisktacos/

Gör så här

Pico de gallo:
  • Tärna tomater. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Lägg allt i en skål och blanda med limesaft, chili flakes och salt.
  • Grovhacka koriandern och blanda ner vid servering eller servera till.
Mangosalsa:
  • Skala och tärna mangon. Lägg i en skål och blanda med limeskal, limesaft och salt.
Avokadokräm:
  • Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Skala och finriv vitlöken. Mosa eller mixa ihop avokado och vitlök.
  • Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
Fisktacos:
  • Skär fisken i 16-20 bitar.
  • Blanda mjöl, salt, spiskummin och paprikapulver i en djup tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik och häll panko på en tredje.
  • Doppa fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken i omgångar ca 2 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Värm tortillabröden och fyll dem med avokadokräm, pico de gallo, mangosalsa och panerad fisk. Servera dina fisktacos direkt.
Klart!
Energi:

891 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Koljafilé eller torskfilé
400 g
Vetemjöl
3 msk
Malen spiskummin
1 msk
Rökt paprikapulver
1 msk
Salt
1 tsk
Ägg
2
Panko eller ströbröd
2 dl
Matolja, till stekning
Pico de gallo:
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Lime, pressad saft
1
Chili flakes
½
Salt
½ tsk
Färsk koriander
1 kruka
Mangosalsa:
Mango, färsk eller tinad
200 g
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Avokadokräm:
Avokados
2
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Till servering:
Tortillabröd
8