Dill- och pepparrotssill

Dill- och pepparrotssill

15 min Buffé Förrätt
Sill, här tillsammans med dill och pepparrot i krämig yoghurt, får mer smak om den får stå till sig lite längre. Men i det här receptet använder vi 5-minuterssill så då räcker det om den får dra ett par timmar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dill--och-pepparrotssill/

Gör så här

  • Skölj sillen. Skär filéerna i 2 cm breda bitar och rödlöken i tunna ringar.
  • Blanda yoghurt, majonnäs, dill, ättiksprit, honung och svartpeppar.
  • Vänd ner rödlök, pepparrot och sill.
  • Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 16 g

Ingredienser

5-minuterssill
420 g
Rödlök
½
2 dl
Majonnäs
1 msk
Finhackad färsk dill
½ dl
Ättiksprit 12%
½ tsk
Honung
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Riven pepparrot
2 msk