Nubbesallad

Nubbesallad

30 min Buffé Förrätt
Härlig, salt nubbesallad gör sig riktig bra på en bit smörstekt kavring eller på knäckebröd. Nubbesallad har blivit en riktig sommarklassiker som de flesta tycker om. Håller sig upp till 4 dagar i kylen, så gör gärna en dubbel sats när du ändå är i farten.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nubbesallad/

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen.
  • Tärna potatis, ägg och sill. Finhacka lök och örter.
  • Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Smörstek kavringen och toppa med nubbesallad.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Färskpotatis
300 g
Ägg
2
Matjessillfiléer
1 burk à 200 g
Liten rödlök
1
Färsk gräslök
1 knippe
Färsk dill
1 knippe
2 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Kavring eller knäckebröd
8 skivor