Citronkokt rostbiff med rosmarin

Citronkokt rostbiff med rosmarin

1 tim Huvudrätt
Rostbiff är riktigt klassisk husmanskost. Denna citronkokta rostbiff är färdig att servera efter endast 25 minuter. Grytan serveras med en sås på crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronkokt-rostbiff-med-rosmarin/

Gör så här

  • Skär köttet i ½ cm tjocka skivor och sedan i bitar.
  • Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta. Lägg i köttet och låt det koka under lock 15-25 min.
  • Skär purjolök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 3-4 min.
  • Blanda lätt crème fraiche, citronskal och rosmarin.
  • Klicka en del av såsen över köttet och strö över salt.
  • Servera med kokta bönor och resten av såsen.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Färsk rostbiff
500 g
Vatten
4 dl
Kalvfond
2 msk
Lagerblad
2
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Purjolökar
2
Broccoli
250 g
Sås:
2 dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt gärna gourmetsalt
2 krm