Gryta vin chaud

Gryta vin chaud

Apelsin och kanel ger häftig smak åt vår köttgryta.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (89 st)

Mitt betyg:

Gryta vin chaud

Apelsin och kanel ger häftig smak åt vår köttgryta.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 3 lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • tunt skal från ¼ apelsin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad. Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 tim tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner apelsinskal och grädde. Låt grytan koka ytterligare några min. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

Källa:

Rekommenderade produkter