Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (14 st)

Mitt betyg:

Ambrosiakaka

Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Glasyr:

  • 5 dl florsocker
  • rivet skal och saft av ½ apelsin
  • ½ dl syltade apelsinskal

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna. Blanda florsocker med apelsinsaft. Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 327 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut