Rosa prinsesstårta

Rosa prinsesstårta

Ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron, fläder och hallon. Prinsesstårtan får vackert täcke av härligt rosa marsipan.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (140 st)

Mitt betyg:

Rosa prinsesstårta

Ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron, fläder och hallon. Prinsesstårtan får vackert täcke av härligt rosa marsipan.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning 1:

Fyllning 2:

  • 250 g hallon
  • 3 msk strösocker

Garnering:

  • 400 g rosa marsipan
  • 1 marsipanros
  • florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Bred resten av grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Garnera med en marsinpanros och pudra över florsocker.

Källa:
Næringsindhold

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 31 g
Skriv ut

Rekommenderade produkter