Calzone

Calzone

40 min Huvudrätt
Calzone är för många den absoluta favoritpizzan. Fyllningen består av ost, tomatsås och skinka, och den viks ihop innan den gräddas. Den har sitt ursprung i Neapel, och finns att beställa på de allra flesta pizzerior, men testa att göra din egen calzone!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/calzone/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skiva champinjonerna, lägg ca 50 g åt sidan till salladen.
  • Rulla ut pizzadegen och halvera dem. Tänj och dra lite i degen så att det blir två kvadrater.
  • Fördela skinka, tomatsås, champinjoner och ost på ena halvan av varje kvadrat.
  • Pensla degkanterna med vatten, vik över och nyp ihop kanterna. Tryck till dem med en gaffel.
  • Baka pizzorna på plåtar med bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 20 min. Smält smöret och pensla det på pizzorna när de kommer ut ur ugnen.
  • Blanda salladsmix med champinjoner och lite olja. Salta och peppra lätt.
  • Servera pizzan nybakad med sallad.
Klart!

Rulla lite deg till en lång remsa att dekorera pizzan med.

Energi:

810 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 94 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Pizzakit
2 förp
Champinjoner
250 g
Salt och peppar
Rökt skinka
200 g
150 g
1 msk
Salladsmix
65 g