Bostongurka

Bostongurka

45 min
Testa att göra hemgjord bostongurka. Underbart gott att servera till grillad korv och hamburgare. Denna bostongurka är även väldigt god att röra ut med gräddfil. En kall god sås att servera till panerad fisk - Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bostongurka/

Gör så här

  • Skölj och hacka gurka och paprika fint, eller mixa till en grov röra i matberedare.
  • Skala och finhacka löken.
  • Koka upp ättiksprit, socker, salt och senapsfrön. Lägg ner gurka, paprika och lök.
  • Sjud ca 20 min eller till önskad konsistens. Rör då och då.
  • Fördela bostongurkan i väl rengjord burk med lock.
  • Låt svalna och förvara i kylen.
  • Godast blir bostongurkan efter någon dag.
Klart!

EXTRA HÅLLBAR BOSTONGURKA: Blanda 1 msk bostongurka med 1 krm natriumbensoat. Rör sedan ut med resterande bostongurkan i kastrullen. Fördela gurkan i väl rengjord glasburk med lock. Låt svalna och förvara i kylen.

Energi:

163 kcal

Fiber: 2,5 g
Protein: 1,5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 1,5 g

Ingredienser

Västeråsgurkor
500 g
Röd paprika
1
Gul lök
1
Ättikslag:
Ättiksprit 12%
1¼ dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 tsk
Gula senapsfrön
1 msk