Biskvier med vit choklad och citron

Biskvier med vit choklad och citron

60+ min
Smaksätt dina mandelbiskvier med vit choklad och citron. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/biskvier-med-vit-choklad-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
  • Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna.
  • Låt kallna. Dra loss från pappret.
  • Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
  • Blanda med smält choklad och citronskal och –saft. Bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
  • Smält chokladen till toppingen i vattenbad eller mikro.
  • Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl. Spritsa ev mörk choklad på toppen.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Mandelbottnar:
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm:
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad vit choklad
50 g
Citron
finrivet skal av 1
Pressad citronsaft
1 tsk
Topping:
Vit choklad
150 g
Smält mörk choklad att spritsa på