Cassataglass

Cassataglass

60+ min Efterrätt
Hemlagad glass - Cassata, en italiensk klassiker. Vår cassata innehåller hackad choklad, jordgubbar och biscotti. Dekorera gärna med färska jordgubbar på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cassataglass/

Gör så här

  • Rör äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden.
  • Blanda äggsmet, grädde, gräddfil och juice.
  • Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten. Frys glassen i minst 4 timmar.
  • Låt glassen stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min.
  • Lägg upp i skålar och servera gärna med färska jordgubbar.
Serveringsförslag:
Biscotti
30 min
Biscotti
(48)
Klart!

Baka enkelt dina egna Biscotti till Cassataglassen. Italienska mandelskorpor kan bytas mot mandelbiskvier.

Ingredienser

Äggulor
2
Florsocker
½ dl
2 dl
1 dl
Konc apelsinjuice
3 msk
Jordgubbar
150 g
Mörk choklad
25 g
Italienska mandelskorpor
100 g