Banana split

Banana split

30 min Efterrätt
Banana split är en klassisk dessert som var väldigt populär på 80-talet. Det ska vara vaniljglass, vispad grädde, chokladsås och banan, såklart! En klockren kombination som passar de allra flesta. Garnera gärna denna 80-talsklassiker med miniparaplyer.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banana-split/

Gör så här

Chokladsås:
  • Börja med chokladsåsen. Bryn smöret under ständig omrörning i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner resterande ingredienser. Låt chokladsåsen sjuda ca 10 min, Rör då och så.
  • Vispa grädden fluffig. Skala och skiva bananerna.
  • Arrangera glass, bananer och grädde på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över chokladsåsen precis innan servering.
Klart!
Energi:

630 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Chokladsås:
25 g
1½ dl
Strösocker
½ dl
Kakao
2 msk
Ljus sirap
1 msk
Salt
1 krm
2 dl
Bananer
2
Vaniljglass
5 dl