Asiatisk porchetta

Asiatisk porchetta

Buffé Huvudrätt
Detta är en riktigt saftig och smakrik variant på den italienska porchettan. Vi lagar den i ugn med asiatiska smaker och fyller den med både nötter och koriander. Underbart god att äta både varm, ljummen och kall. Servera den gärna i bao med picklade grönsaker och en smakrik het majonnäs.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/asiatisk-porchetta/

Gör så här

  • Värm ugnen till 120°.
  • Skär ett rutmönster i svålen. Skär fläsksidan från svålen nästan rakt igenom så att den går att vika ut. Om det är mycket fett under svålen kan det skäras bort.
  • Salta svålen och låt stå i rumstemperatur.
  • Skala vitlöken. Finhacka vitlök, örter och nötter.
  • Salta och peppra insidan av köttet. Fördela örtröran över köttet. Rulla ihop fläsksidan från sidan som saknar svål. Rulla till en tajt rulle med svålen ytterst. Bind ihop med steksnöre.
  • Grovhacka salladslöken, skala och krossa vitlöken, skär ingefäran i skivor. Lägg i en stekgryta. Tillsätt soja, mirin, vatten, stjärnanis och kanel. Låt lagen koka upp.
  • Lägg ner köttet i grytan med svålen uppåt. Tillaga mitt i ugnen till innertemperatur på 80°. Det tar 2–3 tim beroende på tjocklek. Ös porchettan då och då under stekningen.
  • Ta ut porchettan. Höj ugnstemperaturen till 250°. Sila ner stekspadet i en kastrull. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  • Ställ in porchettan i ugnen och rosta tills svålen blir knaprig, ca 10 min.
  • Smaka av skyn med salt och peppar.
  • Låt porchettan svalna innan den skivas upp. Ös skivorna med lite sky vid servering.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Fläsksida med svål
1 kg
Flingsalt
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Färsk koriander eller persilja
1 kruka
Hackade pistagenötter
1 dl
Svartpeppar
Lag:
Salladslök
1 knippe
Vitlöksklyftor
5
Färsk ingefära
25 g
Japansk soja
2 dl
Mirin
2 dl
Vatten
1 dl
Stjärnanis
2
Kanelstång
1