God mat förtjänar

Svenskt Smör

SKAPA NÅGOT MAGISKT – GOD MAT FÖRTJÄNAR ARLA SVENSKT SMÖR!

Smör har en unik förmåga att lyfta fram råvarors egna smaker. Tänk bara på hur gott det är med nykokt pasta, grönsaker, potatis … och en klick smör. Eller varför inte smörstekta kantareller på rostat bröd eller bullar bakade på smör som kommer direkt ut ur ugnen? Det är inte för intet som smör används flitigt av kockar och bagare för att lyfta smaken.

Gör din egen bearnaise

GÖR EGEN BEARNAISESÅS

Andreas Hedlund visar hur man gör en av våra mest klassiska såser; Bearnaisesås. Den blir allra godast när man gör den själv och det är enklare än vad man tror. Prova!

Rädda en skuren bearnaisesås

Det finns två enkla sätt att rädda en skuren bearnaisesås, Andreas Hedlund visar båda sätten här!

Så räddar du en en skuren bearnaise

GÖR EGET SMÖR

Det är kul och enkelt att göra sitt eget smör. Smaksätt smöret med salt eller hitta på egna spännande smakkombinationer.

Läs mer om hur du gör eget smör

BRYNT SMÖR

Brynt smör, eller beurre noisette (hasselnötssmör) är smör som brynts så att mjölkproteinerna och mjölksockret reagerat med varandra. Det är smält smör som antar en fint gyllenbrun färg och en karamelliserad, nötig smak som påminner om smörkola. Brynt smör används oftast i matlagning för sin sälta men är även populärt i flera franska bakverk.

Läs mer om brynt smör

SKIRAT OCH VISPAT SMÖR

Att skira smör innebär att man smälter smöret sakta. Då delar det sig i en fett- och en vattenfas och sedan använder man det smörgula fettet som lägger sig överst i kastrullen. Smör består av ca 82 procent fett. Resten är proteiner, mjölksocker och vatten.

Läs mer om skirat och vispat smör

SKAPA MAGI I KÖKET

Skapa magi i köket - perfekt för både proffs och amatörer. God mat förtjänar Svenskt Smör! Smör har en unik förmåga att lyfta fram råvarornas egna smaker.

Svenskt Smör - Skapa något magiskt

Recept med Svenskt Smör

Svenskt Smör Alla Svenskt Smör-produkter